Se kutya, se gyerek, sem extrém látvány, csak egy sorozat


Előszó: Ebben a sorozatban a síelés mögött álló ismeretekről, tippekről, tanácsokról beszélgetünk, videókban és írásban. A jól ismert mondás szerint, ha sikeres filmet akar valaki forgatni, legyen benne kutya meg gyerek. Ez mára úgy módosult, hogy a youtube-on legyen vicces vagy extrém. Erős kockázatot vállalva mi másként tervezzük: ha a téma komoly, nem akarunk viccesek lenni, sem extrémek, a kutyákat sem merjük vállalni. Talán gyerek lesz néha. :)

Az a célunk kedves olvasóink, hogy hozzánk hasonlóan ne csak csináljatok valamit, hanem tudjátok is, hogy miért azt és úgy csináljátok. Legyetek tudatosabbak, ismerjétek meg jobban magatokat. Persze mondhatjuk, hogy ki nem ismeri magát... A válasz egyszerű: senki. Mindig vannak rejtett részek a lelkünkből és a mozgásunkból is. Amikor elkezdünk odafigyelni, rájövünk, hogy mennyi élményből maradunk ki, mert nem vesszük észre. A legnagyobb érték saját magunk vagyunk, ezt az értéket tudjuk odaadni másoknak. Ha felértékeljük az odafigyeléssal, akkor többet tudunk adni magunkból és több örömet fogunk okozni magunknak.

Egy olcsó bort lehet kólával keverni egy buliban, mert többet nem is ér. Nem érdemes odafigyelni rá, mert nincs benne érték. Egy jó bort viszont kortyolni kell, figyelve a részletekre. Minél inkább figyelünk, annál több részlet és íz jelenik meg. Rájövünk, hogy az elsődleges benyomások, az erős ízek elsőre elnyomták a mögöttük álló finomabb ízeket, amelyek sokkal több élményt nyújtanak. De amíg csak a harsány benyomásokra figyelünk, nem kapunk esélyt a finomságok élvezetére.

Nincs ez másként saját magunkkal sem. Elsőre a harsány benyomásokat érezzük meg, és a többség be is éri ezekkel, amikor síelni megy. Soha nem tudják meg, hogy mekkora élvezetből maradnak ki, mert nem veszik a fáradtságot, hogy odafigyeljenek önmagukra. Mi azt kívánjuk nektek, kedves barátaink, hogy gyertek velünk a finom, odafigyelt élvezetek útján. Az első akadály ezen az úton, hogy nincs kutya, extrém látvány ezekben az epizódokban... :)

#síelés #síoktatás #edzés #egészségestartás

Featured Posts
Recent Posts
No tags yet.