top of page

Ha bikinibody-t télen készítünk, skiingbody-t nyáron kell!

Nyáron eszünkbe sem jut a síelés mint rendszeres edzésforma. Nem is csoda, hiszen a #síelés mindenkinek a téli „nyaralást” jelenti. A napsütéses alpesi hangulat, a fehér hegyek, amelyet aktív pihenéssel kötünk össze. Hobbiként gondolunk rá, pedig ha tudatosan síelünk, nagyon hasznos mozgás tud lenni az év bármely másik napján is. A síelés egy összetett sportmozgás, amivel egyszerre fejleszthetjük a testünket és térbeli tájékozódásunkat, ráadásul már a szőnyeges termeknek köszönhetően egész évben edzhetünk vele.

A Skienergie teremsíelés egy másik világba repít
A Skienergie teremsíelés egy másik világba repít

A #teremsíelés egy másik világába repít. A teremben pálya a szöge és talaja állandó, így nem kell váratlan nehézségekre számítani, mint egy havas sípályán. „Steril” körülmények közt gyakorolhatod mozgást, rögzítheted az izomtónusokat. A síoktatóink is rendszeresen gyakorolnak a teremben, mert a szőnyeg hatására a havon jobban, dinamikusabban síelnek és kevésbé fáradnak el. A síelést érdemes beilleszteni az edzéseid közé, akár a heti #edzésterv részeként is:

A Skienergie síszimulátor hasznos kardió és erőedzésre is
A Skienergie síszimulátor hasznos kardió és erőedzésre is
  1. A síelés teremben, szőnyegen remek #kardió lehetőség. Egy síszimulátoros edzést többféleképpen is fel lehet építeni, attól, hogy mi a célod Ha inkább fogyni szeretnél, folyamatosan közepes vagy alacsony intenzitáson lehet edzeni, akár más eszközök bevonásával is.

  2. Erősítésre, erőállóképességre is dolgozik Ha erősödni, szálkásodni szeretnél, nagyobb intenzitást lehet elérni a feladatok variálásával, ilyenkor pihenőszakaszokkal lehet a magasabb intenzitást váltani.

  3. Védi az ízületeket. A síszimulátorral megelőzhetők a balesetek a sípályán. A szőnyeg mozgása egyenletes, ezért nem hat rázkódása térdre, csípőízületre és a gerincre. Síeléskor számolnunk kell a változó talajminőséggel, ami felkészületlenül sérülésekhez vezethet. (Ugyanez a helyzet akkor is, ha rossz futótechnikával kocogunk). A szőnyegen megtanulhatod stabilizálni ezeket az ízületeket „steril” körülmények közt, majd a havon ezeket a rutinokat alkalmazzuk változó körülmények között. Ha a szőnyegen megtanuljuk stabilizálni az ízületeket, csökken a sérülésveszély a havon.

  4. Erősíti a CORE izmokat. Napjaink problémájává vált a rossz testtartás. Ebben szerepet játszanak a megváltozott életkörülményeknek és az elhanyagolt törzs – core – izmaink. A core izomzat erősítésével egészségesebb lesz a tartásod, jobban fogod érezni magad a hétköznapokban is. A szőnyegen síelve az első alkalmak után már érezni fogod, hogy megdolgoztattad a törzsizmaidat.

  5. Használható rehabilitációra is. Sérülés után, a normális mozgásokba való visszatéréshez kitűnő átmenet a síszimulátoros edzés szőnyegen, ahol megtanuljuk a rehabilitációban már erősödő testrészeket fokozatosan használni a valódi körülmények között.

  6. Biztonságos a COVID időszakban is. Foglalhatsz magánórát, ahol te és az oktató a nagy területen, egymástól távolabb tudtok közösen dolgozni. Maga a gép sem kicsi, de a csarnok, ahol elhelyezkedik, még nagyobb, komoly belmagassággal. Könnyedén lehet tartani a távolságot, de az oktatóink maszkban és kesztyűben oktatnak, a korlátot pedig minden óra végén fertőtlenítjük.Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page