top of page

Szabadtéri sporttevékenység kijárási korlátozás idején


Szabadtéri szabályok járvány idején
Szabadtéri szabályok járvány idején

A jelenleg (2020. április elején) érvényben lévő kijárási korlátozások kifejezetten engedélyezett kivételként nevesítik a szabadtéren végzett sport jellegű mozgásos tevékenységet. Ez egyértelműen azt mutatja, hogy nagyon helyesen az egészség megőrzése szempontjából támogatottnak tartják, ugyanakkor a logikus járványügyi előírások betartásával. Mi a következőket javasoljuk ezzel kapcsolatban:

  • Menjünk egyedül. Csak az egy háztartásban élő számára engedélyezett a közös sportmozgás. Ez a lehetőség a mozgásról szól, nem a bandázásról.

  • Tartsunk akkora távolságot, hogy egy autó elférjen köztünk. Ez különösen igaz, ha egymás mögött megyünk, olyankor még lehet nagyobb távolság is. Ha úgy adódik, nem probléma átmenni az út túloldalára.

  • Csak olyan tevékenységet válasszunk, ami nem balesetveszélyes. Gondoljunk rá, hogy komolyabb sérülés esetén kórházi kezelésre szorulunk, ami most nem szerencsés. Ha kisebb sérülést szerzünk be, esélytelen, hogy egészségügyi ellátáshoz jussunk, mert most csak sürgősségi ellátásokat végeznek.

  • A szabad levegő a Rottenbiller utcában is szabad, nem csak a Normafán vagy a Velencei-tó partján. A nap is kb. ugyanúgy süt mindenhová. A szabadtéri mozgást nem a hely határozza meg, hanem a szabad levegő.

  • Mostanában kis körültekintéssel mindenhol lehet találni olyan helyet, ahol nincsenek sokan, legfeljebb pár utcával kell arrébb menni vagy a falu szélére egy mezőgazdasági útra. A lényeg, hogy ne legyenek sokan, ahol mozogni szeretnénk, kerüljük a tömeget.

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése

Comentarios


bottom of page