top of page
oZone – Your Zone
 

A tested, a te mozgásod. Odafigyelsz a részletekre a lakásodban, a ruhatáradban?
Akkor figyelj oda a mozgásodra is! Lakást cserélhetsz, új ruhát vásárolhatsz, de a testedet örökké viszed magaddal és nem cserélheted le.
Ha vigyázol rá, ápolod, gondozod, sokáig elkísér, egészségben. 
Minden mozdulat hat rád, a rossz és a jó is.

Mi abban segítünk, hogy a mozdulataid harmonikusak, a sajátjaid, tudatosak és egészségesek legyenek. Az izületek és a core-izmok fixálása segítségével egy egészségesebb és stabilabb síelést tanulhatsz tőlünk.

Bátran keressetek meg minket edzéstervért vagy síoktatásért havon és műanyag pályán!
 

Az oZone  csapat

about
Síoktatás? Minek?

Sokan maguktól tanulnak meg síelni, vagy a haverok, barátok tanítják meg őket pár nap alatt egy-egy bulisítábor alkalmával. Ahol az esti program az iszogatás, a másnap reggel pedig a józanodás és a túlélés jegyében telik, mindez pedig rányomja a jegyét az elkövetkező évekre. Mennyivel jobb, ha ilyenkor egy szakképzett síoktató segítségével még élvezzük is a napot? 
Az emberek többsége túlkombinálja a síelést ezért rengeteg fölösleges csavarást, rángatást tesznek bele, mikor azok nemcsak hatástalanok, de általában egészségkárosító hatásúak is. Az oZone csapat tagjai a könnyed és egészséges síelést képviselik, mely viszonylag gyorsan elsajátítható. Az alapiskolára nagyobb hangsúlyt fektetnek, mivel az határozza meg a későbbi síélményt és a stabilitást. Mivel szenvedélyük a síelés, a lelkesedésük határtalan, így mindenből tanulni és fejlődni szeretnének. Kérdésekkel bátran keresd fel a csapat tagjait.

Az első lépések elkísérnek egész életünkben, az első lépések hibák mindig visszatérnek, a jó alapok pedig kisimítják az utat. A síeléshez közlekedni, körülnézni, kanyarodni kell megtanulni, mindezt egészséges testtartással, reflexekkel. Nem elég hóekében csúszni, lapos terepen esetleg megállni. Sőt, aki ezt tanulta az elején, annak sok gondja lesz később. 
Az Ozone csapat annak a híve, hogy gondosan felépített módon (SKI C.U.L.T. StrongBase ™ módszertan), jó testtartással, kanyarokkal kontrollálva a sebességet kell megtanulni a síelést. 
Ha valaki műanyag pályán kezdte a síelést (főleg, ha jó módszerekkel oktatták), a havon is jobb dolga lesz. 
Vállaljuk gyerekek oktatását műanyag pályán, és műanyag pályán tanult gyerekek továbbtanítását havon. 

A családi síelés általában azt jelenit, hogy a gyerekeket beadjuk a síoktatásra, a szülők pedig addig szabadon síelnek. Pár év múlva pedig a gyerekeknek lassú lesz a szülők tempója, és ehhez ne kell kamaszkorukig várni. Bizony egy jól összerakott kölyök 7-8 évesen már otthagyja a szülőket tempóban, pedig még bőven felügyeletre szorulna. 
A jó hír a szülőknek, hogy közben síoktatóval síelni egyáltalán nem unalmas, tanulni pedig értékteremtő és nem nyűg. A szülők és élvezik a napot, a gyerekek is, és mindenki fejlődik.

Ami pedig a csoda maga: lehet együtt tanulni a szülőknek és a gyereknek. Sőt nemcsak lehet, hanem hasznos is. Együtt tanulják meg a szokásokat, a közlekedést a pályán, a szülők látják és átélik a folyamatot, amiben a gyerekek fejlődnek, látják, hogy miket kér és tanít meg az oktató a gyerekeknek, így később együtt síelve ők is ezekre nevelhetik a gyerekeket. A végeredmény az a boldogság, amikor a család megtanul együtt síelni, közlekedni, a lassúak gyorsulnak, a gyorsak megtanulnak kontrolláltan síelni és ezt élvezni is. 

Síelés baráti körben
Baráti társaságok saját sítábora

A sport közösségben élmény, a síelés is. Nagyszerű részt venni egy síiskolai sítáborban, de sokan mégsem mennek el. Megkérdeztük az okokat, és sokan azt mondjék, szívesebben mennek el a barátaikkal az általuk választott helyre. Egy hiányosság van így: kimarad a síoktatás, vagy kénytelenek a helyi síiskolába beíratni a gyerekeket, csak ott meg ki tudja, ki és mit tanít nekik.

Egyre több ilyen baráti társaság keres meg minket, hogy vállalnánk-e a síoktatást a baráti síelésen, és mi örömmel veszünk részt ebben. 

A gyerekek is megkapják a magas szintű, ellenőrzött oktatást (a SKI C.U.L.T. - skiculture szakmai alapjain), és a felnőttek is. Érdekes módon a különböző tudásszintek nem szoktak hátrányt jelenti, az oktatónik felkészültsége megoldja ilyen kis csoportokban, hogy mindenki megkapja a neki szükséges szempotnokat, és a barátok mégis együtt síelhessenek. 

A csapatból Ozsi régóta a síszakma sűrűjében él, kiképző síoktatóként, a demócsapatok edzőjeként, szakértőként. A mindennapjainak része a kutatás, fejlesztés, azon kevés síoktatók egyike, aki a legprofibbak mozgásába is belelát és hozzá tud tenni. 

Idéntől bárki számára nyitott sítechnikai tréningeket indítunk, amelyekre megfelelő érdeklődés esetén akár külfödről is várunk érdeklődőket (ennek okán megvan a lehetősége, hogy ezek a trainingek angol nyelven zajlanak). 

Hogyan legyél stabilabb, pontosabb, érj el nagyobb élszöget, jobb időzítést, javíts a rövidlendületeden stb., sokféle téma fel fog merülni ezekben a táborokban. 

Az oZone csapat

IMG_1671.jpg

Államilag képesített (OKJ) síoktató,

óvodapedagógus, személyi edző

„Milyen is az oZone Skiing? Érzésre azt mondanám, hogy egy stabil, de egyben könnyed síelési forma, aminek az élvezeti faktora magasabb, mint az eddigieké. Kinézetre egy lágy és egyszerű, de ugyanakkor dinamikus és hihetetlen nagy élszöget megtartó sízés.”

oZone Skiing: síelés, síoktatás, síiskola, edzés - Ozsváth Miklós

Sí szakedző, síoktató, ISE szakmai alelnök

„Síelést, mozgást tanulni a legjobb dolgok közé tartozik, elbűvöl. Soha nem tudom abbahagyni, a fejlődés a legnagyobb élvezet. Másokat segíteni benne még inkább.
Amióta így síelünk ... nem fáj a térdem és a derekam. Bármilyen körülmény is van, gond nélkül síelek ... és végtelenül élvezem is.”

Kapcsolat

ISE fehér.png
store 13logo.png

Megkaptuk az üzenetet!

bottom of page