© 2016 oZone Skiing.

2019-8-23

Semmit sem csinálunk motiváció nélkül, edzeni sem fogunk ha nincs indíttatás. A motiváció pedig nem tart ki örökké, a fenntartásához szükség van üzemanyagra.
A számok, súlyok, sorozatok, idők a kézenfekvő hajtóerőt kínálnak, és meg is ragadjuk őket. Nincs ezzel semmi b...

2019-8-11

Szögezzük le: nem is lehet kérdés, hogy melyik az elsődleges. A teljesítményt csak és kizárólag életveszélyben lehet a kivitel elé helyezni. Bizonyos esetekben egy élsportolónak az eredmény minősülhet az életveszéllyel egyenértékűnek, egyébként nem lehet kifogás.

Csak ö...

2019-7-31

Sokszor érezzük a sípályán, hogy nem jön az, amit várnánk a síeléstől. Nincs meg a magabiztosság, nem sikerülnek úgy a kanyarok. Hol akadunk meg? Mi a fennakadás oka? Hol tudunk valóban a leghatékonyabban, legeredményesebben továbblépni? Lesz-e haszna annak a mindennap...

2018-11-07

 • Vizsgáljuk meg a céljainkat!
  - A keringési rendszerünket szeretnénk megóvni, prevenció?
  - Erősebbek szeretnénk lenni?
  - Jobban szeretnénk kinézni?
  - Versenyen indulunk, versenyszerűen sportolunk?
  - Többre szeretnénk képesek lenni?
  - Élvezzük a mozgást?

 • A...

2018-10-27

Mindezt úgy kell megtennünk, hogy ne térjen ki a síkjából, főleg ne ikszeljen. A mindennapi mozgások közben a kopásokat tudjuk megelőzni így, síelésben pedig az oldalra megmozduló térd ráadásul a síléc élhelyzetét is bizonytalanná teszi.

2018-9-30

 1. Mozogj minden nap, sőt minden órában! A mozgás váljon az élet szerves részévé!

 2. Végezz sokféle mozgást: állóképességre, kardióra, de legyen erősítés és mobilizálás is!

 3. Mozgasd meg az egész tested sokféleképpen (elsősorban a törzset és a farizmokat)!

 4. M...

2018-3-23

„Cicahát!”, „Dőlj előre!", „Menj mélyebbre!”, „Hátul vagy”, „Terheld középen” - visszhangzik a jószándékú hozzáértő szava a sípályán. Majd este a vacsorához menet esetleg ugyanaz a szülő rászól ugyanarra a gyerekre: „Húzd ki magad, púpos vagy!”.
Vajon ezeket tényleg me...

2017-12-26

Stabilabb síelést érhetünk el az ívbelső lábunk helyes tarzásával, de ami még fontosabb, a leggyakoribb térdszalagsérülést is megelőzhetjük vele.

2017-11-05

Az előző részben röviden áttekintettük az alsó végtag felépítését, benne a térd működését. Láttuk, hogy a térdre elsősorban a csavarások, oldalirányú mozgások és a mély térdhajlítások kockázatosak.

Azt is levezettük, hogy a térdünk mozgásait az egész lábat tekintve lehe...

2017-10-29

A síelésről egész biztosan eszünkbe jut a térdízület is, vagy azért mert ezt tartjuk a legfontosabb ízületnek a síelésben, vagy azért mert ez sérül a leggyakrabban. Ez utóbbi sajnos tény, bár meggyőződésünk, hogy nem kell elfogadni mint sorsszerűséget. 

A térd szerepéne...

Please reload