© 2016 oZone Skiing.

2019-11-03

Amikor pár napja felvázoltam az ötletemet Evinek erről a témáról, csak annyit válaszolt nevetve, hogy „az én csoportom unni fogja, egész nap ezt hallgatták...”. :)

Ha valaki jobban akar síelni, az egyik legfontosabb teendő, hogy rendesen meg kell formálnia a kanyart. De...

2019-8-03

A síelésben olyan gyakran emlegetett középhelyzet a gyakorlatban egy használhatatlan közhely. Ha keményebben akarunk fogalmazni, nagyon sok hibának az a forrása, hogy középhelyzetben akarunk lenni, miközben a középhelyzet nem ott van, ahol gondoljuk.

Beállítjuk a középh...

2019-7-31

Sokszor érezzük a sípályán, hogy nem jön az, amit várnánk a síeléstől. Nincs meg a magabiztosság, nem sikerülnek úgy a kanyarok. Hol akadunk meg? Mi a fennakadás oka? Hol tudunk valóban a leghatékonyabban, legeredményesebben továbblépni? Lesz-e haszna annak a mindennap...

2019-7-17

A második kérdés: Mit jelent a helyes „ankle position” (bokahelyzet)?

A boka az egyik legbonyolultabb mozgású ízületünk, kifejezetten nehéz leírni és megtanulni a mozgásait.

Amit a hétköznapokban bokának hívunk, azt valójában több csont és ízület alkotja, legfontosabb ö...

2019-7-07

Yuasa azóta sem tudott nagy eredményt hozni, és ezt a megoldást azóta sem használják elterjedten a világkupában. Ennek sok oka lehet: vagy tényleg nem mindig a legjobb megoldás (bár nagyon logikus), vagy nehezen taníthatónak tartják az edzők.

2019-7-01

A dolgok hátteréről

Bár a sok posztból azt gondolhatnánk valamiféle újdonság, valójában japán rövidlendület nem tegnap született meg, csak most lett téma belőle. 

Vannak délelőttök az Interski Kongresszuson, amikor nehéz választani, mert egyik téma sem igazán izgalmas, m...

2019-5-01

Első reggel találkozunk a megbeszélt helyen, bemutatkozunk és elkezdjük a közös munkát. A síoktató megkérdezi, hogy mit szeretnél elérni, és kialakít egy programot, elkezdünk síelni. Meddig fogunk eljutni? Mire elég két óra vagy két-három nap?

2018-10-09

Van egy német tréner, aki vezetéstechnikát oktat. Állítólag szinte az összes Forma 1-es pilóta jár hozzá tréningre. Viszonylag „gyenge”, 200 lóerő körüli autókon gyakorolnak. A relatív lassú tempó és a gyenge autó kell szerinte ahhoz, hogy be tudják gyakorolni a pontos...

2018-9-13

Minden síelő ismer pár alapvető szakkifejezést, de sokszor nem egyértelmű, hogy melyik mit is jelent pontosan. Így aztán állhatunk a pályán és beszélgethetünk a síelésről, közben pedig teljesen mást értünk a mondatok alatt – vagy meg sem értjük őket. Ebben a sorozatban...

2018-4-04

A kanyar jelentősége, a jó kanyar jellemzői. A sítanulás, sítechnikai fejlődés első szintje a testtartás, a következő a kanyar kialakítása. A kanyar a síelés egyik alappillére.

Please reload